Szerző: admin on 24-11-2015, 16:55
Kolozsvár 2015 Európa Ifjúsági Főváros a Magyarság Házában


2015. november 21-én 18 órától a Magyarság Házában került megrendezésre Laczkó Vass Róbert színművész és Szép András zongorista „Maszek balladák” című előadóestje. A rendezvény keretén belül megnyitották az "Erdélyi műemlékek" című vándorkiállítást is.

Dr. Seres Zsuzsanna, a Magyarság Háza munkatársa üdvözölte a közönséget, kifejezve örömét és háláját a művészeknek a lelkesedésért és a nehéz munkáért, amivel az előadást a nézők elő teremtették. Köszöntőjében a kiállított anyagot is méltatta a műemlékvédelem szempontjából.

A rendezvény egyik szervezője, a Kolozsvár 2015 Európa Ifjúsági Főváros ifjúsági nagykövete az előadás előtt elmondta, az ifjúsági főváros cím elnyerése lehetővé tette, hogy Kolozsvár még jobban megmutathassa a város kulturális sokszínűségét. − „Jelen eseményünk is hozzásegít egymás megismeréséhez és a szorosabb kötődéshez, ezzel is bevonva a fiatalokat a társadalom alakításába” – hangsúlyozta köszöntőjében Szöllősi Tamás.

A „Maszek balladák” improvizációkon alapuló közös dalszerzői vállalkozás, melynek létrehozói Laczkó Vass Róbert színművész és Szép András zongorista. Az előadás küldetése, hogy a budapesti közönségnek bemutassa az ízig-vérig Kolozsvárt, a város pezsgő hangulatát, és ízelítőt adjon abból, milyennek látszik Erdély és közös hazánk, a Kárpát-medence a mindenkori szellemi Főtér vonzáskörében alkotó kortárs lírikusok szemével.

Kolozsvár 2015 Európa Ifjúsági Főváros a Magyarság Házában

Az „Erdélyi műemlékek” című dokumentációs kiállítás célja, hogy felhívja a figyelmet az Erdélyben található gazdag épített örökségre és ezt egy átfogó tárlat során be is mutassa azt. A kiállítás december 6-ig látogatható.

A rendezvény a Kolozsvár 2015 Európa Ifjúsági Főváros, az Igen,tessék! mozgalom, a Magyarság Háza és a Mathias Corvinus Collegium együttműködéséből jött létre a Kolozsvár 2015 Európa Ifjúsági Főváros Budapest Központ programsorozataként.

Hozzászólások:

Hozzászólok: